PÄIJÄT-HÄMEEN MUISTILUOTSIN RYHMÄTOIMINTA

Päijät-Hämeen Muistiluotsi tarjoaa vertaisryhmiä niin sairastuneille kuin heidän omaisilleenkin, sekä ennaltaehkäiseviä ja toiminnallisia ryhmiä. Ryhmien tapaamiset ovat kevätkaudella pääsääntöisesti tammi-toukokuussa sekä syyskaudella syys-joulukuussa.

VERTAISTOIMINTA

HUOMIO. Koronaepidemia on siirtynyt Päijät-Hämeessä leviämisvaiheeseen. Suositusten mukaisesti sisä- ja ulkotiloissa järjestettävä ryhmätoiminta jää tauolle 27.11. alkaen. Ryhmätoimintaan osallistuville tiedotamme tilanteesta henkilökohtaisesti.

SAIRASTUNEIDEN RYHMÄT

• Päiväryhmä Lahdessa yli 65 -vuotiaana muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Iltapäiväryhmä Lahdessa muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Keskusteluryhmät 2 kpl Lahdessa, ryhmiä ohjaa vertaisohjaaja (1 x vko)
  • Keskusteluryhmä Heinolassa, jota ohjaa vertaisohjaaja (1 x kk)

Jos olet kiinnostunut sairastuneiden vertaisryhmästä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

LÄHEISTEN RYHMÄT

• Iltapäiväryhmät, 2 kpl, Lahdessa omaisille (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden lapsi sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden sairastunut läheinen on siirtynyt kodin ulkopuoliseen hoitoon (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa työikäisille omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa omaisille, joiden läheinen sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Alueelliset ryhmät kokoontuvat lisäksi Hollolassa, Heinolassa, Orimattilassa, Nastolassa sekä Sysmässä.

Läheisten ryhmissä voi aloittaa aina kauden alkupuolella. Jos olet kiinnostunut läheisten vertaisryhmistä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

Muistilangat -lauluryhmän ja Taikajengin toiminnasta voit kysyä Ninalta, p. 044 504 3030.

Ryhmäläiset tekivät yhdessä taulun joka sai nimeksi Muistijälkiä metsäpolulla

AVOIMET, ENNALTAEHKÄISEVÄT JA TOIMINNALLISET RYHMÄT JA TAPAHTUMAT

HUOMIO! Syyskaudella 2020 saattaa tulla muutoksia ryhmien toteutustavoissa. Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme mahdollisista muutoksista, mikäli tilanteet muuttuvat.

Aino Tupa – Ikäihmisten kohtaamispaikka – syyskausi 2020 toteutetaan ulkoillen Lahdessa
Ulkoilusta huolehtivat Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n ja Lahden Diakonialaitoksen (DILA) Sote-työpaja Stoorin nuoret keskiviikkoisin klo 10-11. Säävaraus. Ilmoittaudu mukaan niin voimme varmistaa ulkoilukaverin kaikille halukkaille. Soita maanantaina klo 9-15 tai viimeistään tiistaina 9-12: Petra Behm, p. 044 727 3010

Skip-Bo -korttikerho / Ei toteuteta lainkaan syyskaudella 2020
Yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti) Skip-Bo korttipelin ja kahvikupposen ääressä.

Avoimet aivotreenit / Ei toteuteta lainkaan syyskaudella 2020
Kaikille muistisairauksien ennaltaehkäisystä kiinnostuneille aivojen treenausta erilaisten tehtävien parissa. Ohjaajina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset. Treenit järjestetään yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti).

Pelikerho
Kysy lisää Ninalta, p. 044 504 3030.

Välitän muistista -ryhmä Hollolassa ja Wanhan Herran Muistikerho Lahdessa ovat toistaiseksi tauolla.

Lisätietoja ryhmistä: Nina Reimari, p. 044 504 3030 tai Sari Sutela, p. 044 304 3001.

YLEISET TAPAHTUMAMME LÖYDÄT TÄMÄN LINKIN KAUTTA

Makkaraa ja kahvipannu ulkotulilla

PÄIJÄT-HÄMEEN MUISTILUOTSIN MUISTIASIANTUNTIJAT

Toiminnanjohtaja, vastaava muistiluotsiohjaaja