PÄIJÄT-HÄMEEN MUISTILUOTSIN RYHMÄTOIMINTA

Päijät-Hämeen Muistiluotsi tarjoaa vertaisryhmiä niin sairastuneille kuin heidän omaisilleenkin, sekä ennaltaehkäiseviä ja toiminnallisia ryhmiä. Ryhmien tapaamiset ovat kevätkaudella pääsääntöisesti tammi-toukokuussa sekä syyskaudella syys-joulukuussa.

VERTAISTOIMINTA

HUOMIO. Suomessa on sulkutila 8.3. alkaen. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämän hetkisen arvion mukaan 30.4.2021 asti. Tästä syystä sisätiloissa järjestettäviä ryhmiä ei järjestä perinteisesti em. ajankohtaan ja rajoituksiin viitaten. Ryhmätoiminta toistaiseksi etänä tai puhelimitse. Ryhmätoiminnasta kiinnostuneet, otathan yhteyttä Ninaan tai Sariin, yhteystiedot alla.

Esimerkkejä ryhmistä:

SAIRASTUNEIDEN RYHMÄT

• Päiväryhmä Lahdessa yli 65 -vuotiaana muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Iltapäiväryhmä Lahdessa muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Keskusteluryhmät 2 kpl Lahdessa, ryhmiä ohjaa vertaisohjaaja (1 x vko)
  • Keskusteluryhmä Heinolassa, jota ohjaa vertaisohjaaja (1 x kk)

Jos olet kiinnostunut sairastuneiden vertaisryhmästä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

LÄHEISTEN RYHMÄT

• Iltapäiväryhmät, 2 kpl, Lahdessa omaisille (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden lapsi sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden sairastunut läheinen on siirtynyt kodin ulkopuoliseen hoitoon (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa työikäisille omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa omaisille, joiden läheinen sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Alueelliset ryhmät kokoontuvat lisäksi Hollolassa, Heinolassa, Orimattilassa, Nastolassa sekä Sysmässä.

Läheisten ryhmissä voi aloittaa aina kauden alkupuolella. Jos olet kiinnostunut läheisten vertaisryhmistä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

Muistilangat -lauluryhmän ja Taikajengin toiminnasta voit kysyä Ninalta, p. 044 504 3030.

Ryhmäläiset tekivät yhdessä taulun joka sai nimeksi Muistijälkiä metsäpolulla

AVOIMET, ENNALTAEHKÄISEVÄT JA TOIMINNALLISET RYHMÄT JA TAPAHTUMAT

HUOMIO! Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme mahdollisista muutoksista, mikäli tilanteet muuttuvat.

Aino Tupa – Ikäihmisten kohtaamispaikka – Ei toteuteta kevätkaudella 2021
Kahvittelua ja seurustelua vapaaehtoisten kanssa Dila-korttelissa (Ahveninstonkatu 2)

Skip-Bo -korttikerho / Ei toteuteta kevätkaudella 2021
Yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti) Skip-Bo korttipelin ja kahvikupposen ääressä.

Avoimet aivotreenit / Ei toteuteta kevätkaudella 2021
Kaikille muistisairauksien ennaltaehkäisystä kiinnostuneille aivojen treenausta erilaisten tehtävien parissa. Ohjaajina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset. Treenit järjestetään yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti).

Pelikerho / Ei toteuteta kevätkaudella 2021

Välitän muistista -ryhmä Hollolassa ja Wanhan Herran Muistikerho Lahdessa ovat toistaiseksi tauolla.

Lisätietoja ryhmistä: Nina Reimari, p. 044 504 3030 tai Sari Sutela, p. 044 304 3001.

Makkaraa ja kahvipannu ulkotulilla

PÄIJÄT-HÄMEEN MUISTILUOTSIN MUISTIASIANTUNTIJAT

Toiminnanjohtaja, vastaava muistiluotsi
Virpi Veijanen, p. 044 741 0038