PÄIJÄT-HÄMEEN MUISTILUOTSI

RYHMÄTOIMINTA

Päijät-Hämeen Muistiluotsi tarjoaa vertaisryhmiä niin sairastuneille kuin heidän omaisilleenkin, sekä ennaltaehkäiseviä ja toiminnallisia ryhmiä. Ryhmien tapaamiset ovat kevätkaudella pääsääntöisesti tammi-toukokuussa sekä syyskaudella syys-joulukuussa.

VERTAISTOIMINTA

HUOMIO! Syksyllä 2020 saattaa tulla muutoksia ryhmien toteutustavoissa. Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia.

SAIRASTUNEIDEN RYHMÄT

• Päiväryhmä Lahdessa yli 65 -vuotiaana muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Iltapäiväryhmä Lahdessa muistisairauteen sairastuneille (1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Keskusteluryhmät 2 kpl Lahdessa, ryhmiä ohjaa vertaisohjaaja (1 x vko)
  • Keskusteluryhmä Heinolassa, jota ohjaa vertaisohjaaja (1 x kk)

Jos olet kiinnostunut sairastuneiden vertaisryhmästä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

LÄHEISTEN RYHMÄT

• Iltapäiväryhmät, 2 kpl, Lahdessa omaisille (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden lapsi sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Päiväryhmä Lahdessa omaisille, joiden sairastunut läheinen on siirtynyt kodin ulkopuoliseen hoitoon (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa työikäisille omaisille, joiden puoliso sairastaa muistisairautta (1 x kk)
  • Iltaryhmä Lahdessa omaisille, joiden läheinen sairastaa muistisairautta (samanaikaisesti oma ryhmä sairastuneille, 1 x kk)
  • Työikäisperheiden tapaamiset sairastuneelle ja läheiselle Lahdessa (1 x kk)
  • Alueelliset ryhmät kokoontuvat lisäksi Hollolassa, Heinolassa, Orimattilassa, Nastolassa sekä Sysmässä.

Läheisten ryhmissä voi aloittaa aina kauden alkupuolella. Jos olet kiinnostunut läheisten vertaisryhmistä, ota yhteyttä Nina Reimariin, p. 044 504 3030 tai Sari Sutelaan, p. 044 304 3001.

AVOIMET, ENNALTAEHKÄISEVÄT JA TOIMINNALLISET RYHMÄT JA TAPAHTUMAT

HUOMIO! Syyskaudella 2020 saattaa tulla muutoksia ryhmien toteutustavoissa. Seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia. Tiedotamme tilanteesta.

AINON TUPA – IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA / TOTEUTETAAN ULKONA – ULKOILUA VAPAAEHTOISTEN KANSSA
Ainon Tuvassa on mahdollista tavata ihmisiä. Tuvan toiminnasta huolehtivat Päijät-Hämeen Muistiyhdistys ry:n ja Lahden Diakonialaitoksen vapaaehtoiset. Paikkana Dilakortteli (Ahvenistonkatu 2, Lahti).

SKIP-BO KORTTIKERHO / EI TOTEUTETA SYYSKAUDELLA 2020
Avoin korttikerho kokoontuu yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti) Skip-Bo korttipelin ja kahvikupposen ääressä.

AVOIMET AIVOTREENIT / EI TOTEUTETA SYYSKAUDELLA 2020
Kaikille muistisairauksien ennaltaehkäisystä kiinnostuneille aivojen treenausta erilaisten tehtävien parissa. Ohjaajina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset. Treenit järjestetään yhdistyksen toimistolla (Hämeenkatu 5 A 5, 3. krs., Lahti).

PELIKERHO
Pelikerhoa vetää vapaaehtoinen. Kysy lisää Ninalta, p. 044 504 3030.

Välitän muistista -ryhmä Hollolassa ja Wanhan Herran Muistikerho Lahdessa ovat toistaiseksi tauolla.

Lisätietoja: Nina Reimari, p. 044 504 3030 tai Sari Sutela, p. 044 304 3001.

MUUT TAPAHTUMAT
katso täältä